Събират дрехи и обувки за деца в нужда

Животът

17-07-2013, 17:33

Снимка:

facebook.com/Сдружение "Усмивка"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Целта е хлапетата да не отпаднат от училище

Кампания за събиране на дрехи, обувки, учебни пособия и финансови средства ще се проведе през месеците август и септември. Инициативата е на сдружение "Усмивка" под мотото "Отворено сърце", като целта е да се подпомогнат социално слаби семейства, деца с един родител, малчугани посещаващи Центъра за обществена подкрепа Бургас, такива настанени в дом Ронкали и от дом "Щурче" в Средец.

"Даренията ще бъдат предназначени за деца от 6 до 15 години с цел превенция отпадането им от училище. Стартът  на кампанията беше поставен от учениците на Търговската гимназия в Бургас в началото на месец юни. Събраните дрехи, обувки, играчки и учебни пособия бяха предоставени на сдружението. Тази година екипът ни организира и създаването на дарителски фонд за подпомагане на 30 деца от социално слаби семейства като помощта за всяко дете ще е в размер на 30 лв.", обясниха инициаторите на кампанията.

Желанието на екипа на Сдружението е повече деца в Бургас да получат подкрепа, за да могат да стартират спокойно учебната година. Децата, които ще получат даренията, ще бъдат избрани от Дирекция социално подпомагане към местната администрация.

За първи път кампанията "Отворено сърце" стартира 2011 г.Събраните дрехи, обувки и учебни пособия от доброволци, родители и приятели бяха дарени на децата от училище

"Стефан Караджа" в село Стефан Караджово.

"През 2012 година екипът проведе за втора поредна година кампанията "Отворено сърце". Целта беше да се събират отново дрехи, обувки и учебни пособия. Материалите, които събрахме, предоставихме на 50 деца на възраст от 5 до 18 години, посещаващи Центъра за обществена подкрепа Бургас. Останалата част от даренията бяха предоставени на домовете в село Русокастро и село Факия – общо 110 човека", обясниха от сдружението.

За повече информация usmivkabg.org