Турнето Бургас 2019 продължава по стъпките на прадедите ни в Беглик Таш

Бургас Лайф

18-07-2013, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Тази събота гледаме спектакъл с древни митологични и исторически елементи тази събота на тракийското светилище край Приморско

Третата спирка от летния тур на „Бургас 2019“ ни пренася хилядолетия назад в миналото. Тази събота (20 юли) обвитото с тайнственост тракийско  светилище Беглик Таш край Приморско ще „оживее“ в спектакъл-възстановка, основан на древна митология и история. Среща с нашите прадеди ще ни предложи Школа за оцеляване „Бага-тур“, чиято идеология е основана на вярването, че силата на духа се крие в нашето минало - в културно-историческото наследство, което носим като българи. Бойни практики, обичаи, материална култура, облекло, оръжия…, или как са изглеждали животът и хората по нашите земи години назад ще можем да видим на 20 юли от 20.00 часа. След спектакъла всеки, който желае, ще може сам да влезе в ролята на „багатур“, като изпробва лично някои от практиките на предшествениците ни. Преживяването ще бъде допълнено от мистичната атмосфера на Беглик Таш, която оставя без дъх всеки, който види това място за първи път.  

В деня на събитието до Беглик Таш ще има осигурен безплатен транспорт, с час на тръгване 18.00 ч. от Областна управа - Бургас и връщане - в 22.00 ч. Ако предпочетете да стигнете с личен транспорт, няма да ви е трудно да се ориентирате – в Приморско има достатъчно указателни табели - самото място се намира на 5 км от града на територията на резерват „Ропотамо“. Съветваме ви да носите удобни обувки и връхни дрехи.