Ветерани на Нефтохимик искат среща с бургаския кмет

Спорт

18-07-2013, 09:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Идеята е да се направи пореден опит за сближаване на позициите и решаването на казуса с ползването на стадион Лазур

Инициативен комитет от футболисти – ветерани на Нефтохимик, ще се срещне в началото на другата седмица с бургаския кмет Димитър Николов. Поводът за това е, че завърналият се отбор на нафтата в А група, след 7 години в Б и В футболните дивизии, ще трябва да играе мачовете си извън Бургас.

Както е известно преговорите за стадион Лазур, в които Община Бургас и кмета на града завиха, че ще бъдат гаранти, засега са блокирани, поради сериозни различия в позициите на страните. Идеята на ветераните е да се направи пореден опит за сближаване, както и за решаването на казуса с ползването на стадион Лазур от Нефтохимик, чрез ангажимент на Общината, която е равноправен собственик в Черноморец Бургас.

Сред инициаторите за срещата с кмета са Димитър Стойчев, Благомир Митрев, Ганчо Ефтимов, Красимир Денев, Веселин Бранимиров, Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Антон Спасов и други известни футболисти от близкото минало - съобщи за Burgasutre членът на управата на Нефтохимик Николай Тодоров. Да се присъедини към инициативата на ветераните ще бъде поканен и почетният президент на Нефтохимик Христо Порточанов, който наскоро спечели дело, заведено от самия него, срещу легитимността на БФС.

По-късно днес инициативата на ветераните ще бъде огласена пред медиите от Бургас и страната, а в нея ще се включат и други емблематични футболисти от най-бляскавите години на бургаския футбол. Показателно в случая е, че и бивши футболисти на Черноморец, също са подкрепили своите колеги от Нефтохимик, въпреки голямото съперничество между двата клуба на футболния терен.

Вчера между община Несебър и ПФК Нефтохимик 1962 бе подписан договора за ползването на стадиона в курортния град през новия сезон. Днес представители на бургаския клуб са в столицата, за да се запознаят с изискванията на футболния съюз за новото първенство. Ще бъдат картотекирани и още няколко футболисти, чиито картотеки бяха изготвени в последните дни.

От 13 часа днес в спортрн център Изгрев е официалната пресконференция на Нефтохимик преди първия мач за сезона срещу Литекс Ловеч, който ще се играе в неделя от 21 часа.