Ударно! Пловдивчани се включват в обсадата на Парламента

Мисия Пловдив

18-07-2013, 10:42

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

И пловдивските протестиращи на кафе пред Парламента

Протестиращ се оплака: Три пъти провериха личната ми карта, била скъсана

Три пъти проверяваха личната ми карта, оплака се пловдивчанин, заминал специално за протеста в София. От полицията дори му обяснили, че е невалидна, защото била леко скъсана, твърди още той, предава Фокус.

Протестиращите са категорични, че полицаите искат да ги сплашат, за да прекратят похода си.

Един от участниците бе задържан от полицията пред Софийския университет, където има над 100 протестиращи. Движението е блокирано. Един от полицаите спрял протестиращ за проверка, но той започнал да бяга. Мъжът е задържан и отведен.

Националният протест срещу правителството на Пламен Орешарски ще премине под знака на 176-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Протестиращите се подготвят за целодневна блокада на парламента. По-рано сутринта няколко десетки пиха кафе пред Народното събрание като част от традиционния сутрешен протест "на кафе".

Около 50 пловдивчани пък се събраха тази сутрин на Копчетата пред градския фонтан като символична подкрепа на протестиращите в София, съобщава Радио Пловдив. Тяхната организация се проведе главно чрез Фейсбук с призива да се съберат пред общината за сутрешното кафе и символична демонстрация "Пловдив не спи!". Инициативата е насочена към всички, които не могат да се включат в сутрешната обсада на НС в София. Пловдивчани реализираха и пряка връзка с картина и звук на живо със София и по този начин се включиха по символичен начин в обсадата на парламента, похвалиха се организаторите.

Това е малък жест на подкрепа към софиянци, които ежечасно се борят за нашето общо бъдеще, коментираха пловдивчани.