Не съм маша в ръцете на никого, твърд е Златанов

Шефът на Комисията за конфликт на интереси отрече да е изпълнявал политически поръчки

"Не съм маша в ръцете на когото и да било", каза пред Нова телевизия Филип Златанов, шефът на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси. Вчера той беше обвиняем за престъпление по служба и манипулиране на преписки. Златанов е категоричен, че не е изпълнявал политически поръчки и не е бил жертва на натиск от страна на високопоставени личности.

"Това са мои лични записки и от тях не може да се прави извод за работата на цялата комисия, защото тя е колективен орган и взима решенията си с гласуване", заяви Златанов и допълни, че застава зад всеки ред в тефтера си.

Вчера на пресконференция на прокуратурата беше показан скандалният бележник на Златанов, в който фигурира името на президента и на човек с инициали И.Ф, на който Златанов трябвало да докладва за дейността си. 

Председателят на Комисията за конфликт на интереси обаче не помнел за какво се отнасят записките, скандализирали обществото. Не знаел и чии са въпросните инициали.

"Не мога да кажа какъв е мотивът за тази проверката срещу мен и чий интерес съм засегнал, но вярвам, че прокуратурата ще си свърши работата безпристрастно", заключи Филип Златанов.