Маскиран троши камери и заграждения в Сънито

Прибраха го за денонощие

27-годишен шофьор на камион изпотроши няколко камери и метални заграждения в Слънчев бряг. Вчера около 9 часа в местния участък постъпва сигнал  за унищожаване и повреждане на метално заграждение и камери за видеонаблюдение, разположени в района на бариерата на паркинга на р-т Морско казино в източната част на курорта.

При проверка на мястото на местопроизшествието, униформените намират спрян товарен автомобил ЗИЛ – 555, с бургаска регистрация, управляван от 27 год. И.Т. от с. Ивайлово, общ. Пазарджик, който към момента на проверката не е бил в камиона.

Констатирано е, че около 06.45 ч. мъжът е преминал през метално П-образно заграждение, поставено на тротоара до входа за паркинга, като го счупил, след което напуснал произшествието.

Малко по-рано преди идването на товарния автомобил, група от няколко мъже, приближила към металното заграждение в посока от бар Валхала, като един от непознатите, с маска на лицето, чрез дървена пръчка счупил една от камерите за видеонаблюдение, поставена на метална тръба, монтирана на покрива на съседен магазин. Камерата е открита провиснала на покрива.

След това товарния автомобил блъснал и втората камера, която се отклонила. В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия полицаите издирват и прибират за 24 часа бесния шофьор.

 Причините за настъпилия инцидент са в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на РУ - Несебър.