ВМРО се скараха на Местан да не насажда етническа злоба

Политика

18-07-2013, 15:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От партията заявиха, че не религията на Муса Палев е причина за протестите, а "политическата му зависимост"

ВМРО заявиха, че досега никога не са коментирали неговата религиозна принадлежност на Муса Палев и не тя е, срещу която протестират. Политическата му зависимост, принадлежност и биография са тези неща, с които земеделците не са съгласни.

Това посочва заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в писмо до Лютви Местан. Повод за него е изказването на председателя на ДПС, че Палев е нежелан в Благоевград заради вероизповеданието си.

ВМРО изказват толеранс към всички религии и наричат в писмото си ДПС "противоконституционна партия". "Ако някой работи за разединение на нацията на религиозна и етническа основа, това единствено е партията, която оглавявате", обвиняват Местан те.

"Протестите са срещу наглостта, с която налагате в управлението на българската държава компрометирани, дълбоко неморални личности, свързани с организираната престъпност и откровено криминални типове. Списъкът е дълъг, като поредната скандална личност е най-новият български народен представител Александър Методиев-Сали", продължават ВМРО.

Според тях Лютви Местан умишлено изопачава протестите на хората и търси конфликт между християни и мюсюлмани.

"Ако едно правителство е наистина чисто експертно, то министър-председателят щеше да назначи "експерта" Палев. Тук председателят на политическа партия ДПС няма роля и механизъм да „входира“ или „оттегля“ областни управители.
Но след като председателят на ДПС обмисля оттеглянето на един областен управител, това означава, че преди това го е предложил, договорил и наложил. Тези действия са чисто политически и квотни, а не експертни. Убедително доказателство за това, че Палев не е експертно, а политическо лице, назначено за областен управител от квотата на ДПС", пишат в обръщението си земеделците.

Борбата им, заявена чрез Ангел Джамбазки, е насочена срещу новата безпринципна и антибългарска тройна управляваща коалиция, недвусмислено доказала, че не защитава българския национален интерес, а интересите на кръговете и партиите, които я съставляват.

"Настоявам да не провокирате и заблуждавате българските граждани, изповядващи исляма, да се чувстват застрашени или дискриминирани, както и да не изправяте християни срещу мюсюлмани, както българи срещу български граждани с друго самосъзнание", се казва още. Писмото завършва с обещание за още протести срещу назначаването на Муса Палев за областен управител на Благоевградска област.