Италианец остава в ареста, заради секс с малолетна

Крими

18-07-2013, 15:14

Снимка:

facebook

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Бизнесменът имал и други заигравания с малки момиченца

Окръжен съд –Добрич, потвърди наложената на 66-годишния Ренато Заго мярка за неотклонение задържане под стража. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 16 юни т.г. в дома си  в Каварна, се съвкупил с ненавършило 14 години момиче от същия град, съобщават от съда.
            Заго е италиански гражданин, роден в гр. Милано, пенсионер. От месец февруари 2013 г. живее в Каварна.
            На 11.07.2013 г. Районен съд -  Каварна, му е наложил мярка за неотклонение задържане под стража. Той обжалва този съдебен акт с искане да бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека – домашен арест.
Заго притежавал фирма за търговия с автомобили и имот в  Каварна, където се бил установил да живее постоянно. Според адвокатът му обвиняемият страдал от сериозни заболявания, които били несъвместими с престоя му в Следствения арест.
            Предвид престъплението, за което му е повдигнато обвинение, наличните доказателства и за други извършвани от него престъпления, както и факта, че по-голяма част от свидетелите са малолетни, с неизградена и неукрепнала психика и лесно манипулируеми, съдът смята, че мъжът може да стори и друго престъпление.
За това провинение Заго може да получи от 2 до 6 години затвор.
            Окръжен съд – Добрич, потвърди ареста на Ренато Заго.