Костадин Джамбазов: Очаквам място между първите седем

Спорт

18-07-2013, 16:11

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

През седмицата са изчистени всички задължения към играчи, треньори и служители, които се дължаха от ръководството за миналия сезон

Изпълнителният директор на Нефтохимик Костадин Джамбазов заяви на пресконференция днес, че очаква отбора на Нефтохимик след първия етап на първенството да намери място сред първите седем. До това становище той е достигнал след добрата подготовка направена от отбора и липсата на контузии.

- Картотекирахме 23-ма футболисти за старта на новия сезон. През подготовката отборът се готви отговорно и смятам, че въпреки малкото закъснение в началото, направихме една добра селекция. Момчетата са мотивирани да се докажат и в контролите се представиха на ниво. В отбора се интегрираха доста нови футболисти, които също ще допринесат за вдигането на класата на Нефтохимик.

На въпрос дали Нефтохимик ще може да започне и завърши първенството Джамбазов бе категоричен:

- Осигурен е бюджет от  1 млн. лева. Водим разговори с няколко компании и се надявам след приключването  им, да гарантираме една още по-добра стабилност на отбора. Надявам се в хода на първенството, интересът на фирми и спонсори към тима да се засили. Според Джамбазов, въпреки, че е много рано да се говори за бургаското дерби в третия кръг, той смята, че в него водещи ще бъдат не толкова спортно – техническите качества на играчи и отбори, колкото мотивацията и желанието за победа в единия или другия тим.

На пресконференцията се разбра, че през седмицата са изчистени всички задължения към играчи, треньори и служители, които се дължаха от ръководството за миналия сезон.