Акция за почистване на българското Черноморие

Мисия Добрич

19-07-2013, 07:45

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

„Да изчистим България" е част от глобалната инициатива „Let's do it world"

В периода от 3 до 11 август ще се проведат акции за почистване на българското Черноморие в рамките на националната кампания „Да изчистим България". Областният управител Недко Марчев подкрепя първата регионална инициатива за почистване на плажовете и апелира към добруджанци за съпричастност.
    чийто приоритет през 2013 и 2014 година е почистване и грижа за морските брегове и водни басейни. В подкрепа на глобалната цел в периода от 3 до 11 август организаторите от bTV Media Group планират акции, които ще се реализират чрез разделно събиране на пластмасови отпадъци.
    Област Добрич ще подкрепи регионалната акция за почистване на морските плажове в общините Балчик, Каварна и Шабла, заяви Областният управител Недко Марчев. Той апелира за обединяване на усилията на общински администрации, териториалните звена, НПО и всички заинтересовани страни за предприемане на действия в крайбрежните зони, които не се стопанисват от концесионери или други стопански субекти.
    Областният управител очаква активното съдействие на общинските администрации в създаването на мрежа за комуникация и вярва, че гражданите ще проявят съпричастност и ще се включат като доброволци със своя общественополезен труд.
    За добрата организация за почистване, транспортиране и депониране на събраните отпадъци, за успеха и безопасността на доброволците, е необходимо институциите да се осигури своевременно, безпроблемно извозване и депониране на отпадъците на регламентирани места.
    За включване в инициативата, организаторите на акции по общини следва да направят регистрация за участие не по-късно от 24 юли 2013 г. чрез електронен формуляр, за който ще бъдат уведомени допълнително.