Добро утро, Пловдив!

Мисия Пловдив

19-07-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога в града на 19 юли

Хубаво утро, пловдивчани. Петък е! Преживейте работния ден и ако имате възможност - бягайте, почивайте. Задават се слънчеви събота и неделя. Отдъхнете, махнете стреса и съберете положителни емоции.

Времето днес ще бъде типично юлско. Следобед в града температурата ще стигне 30 градуса. През уикенда още малко по-топло.

На 19 юли през годините:

1877г. Битката при Шипка

1900г. Пуснато е Парижкото метро

1903г. Първо провеждане на обиколката Тур дьо Франс

Днес е ден на българската дипломатическа служба. Отбелязва се от 1999 г. Княз Александър І назначава през 1879 г. с Указ първите български дипломатически представители в чужбина.

КАКВО, КЪДЕ, КОГА В ПЛОВДИВ:

Областен информационен център – Пловдив събира медии и бенефициенти на неформална среща по Оперативна програма „Регионално развитие“. Ще бъдат представено проекти, финансирани по програмата. Срещата започва в 10.30 часа в залата на ОИЦ.

Регионалната занаятчийска камара прави пресконференция по повод дейността си. Събитието е обявено за 11.00 часа, мястото ул. „Отец Паисий” 40.

Утре награждават журналисти в конкурса на кампания „Муковисцидоза – да добавим живот“. Как дихателни упражнения могат да бъдат полезни на хората, страдащи от муковисцидоза, ще разкаже йога инструкторът в Клуб Тотал Спорт Пловдив Лана Петкова от 12:30 часа. Безплатните уроци по дишане за пациентите с рядката болест и за родителите на деца, които страдат от нея, са поредната инициатива на Кампанията „Муковисцидоза – да добавим живот“.

Очаква се благодарствени грамоти да получат авторите на всички журналистически материали по проблемите около лечението на муковисцидоза у нас, които се включиха в конкурса, а тези, които спечелиха най-много точки при оценка на журито, ще получат като награди от F2F TV  чрез дарител два таблета и уикенд за двама в хотел на Пампорово.

В 18.30 часа протестиращи срещу кабинета "Орешарски" се събират на 36-тото митинг-шествие пред сградата на община Пловдив. Вчера група пловдивчани се включи в националния митинг в столицата.

Продължава изложбата „12 месеца” в 12 картини изобразяващи най – популярните църковнославянски и фолклорно – битови празници в България, свързани с Християнството и старите езически традиции на българската духовност.

Изложбата се състои от репродукции на оригинални платна, дарени на регионалната библиотека Иван Вазов от пловдивския художник Янко Ненов. Подредена е в централно фоайе на библиотеката и може да бъде видяна до 22 юли.