Лятно кино идва в Казанлък с два филма

Стара Загора Лайф

19-07-2013, 06:42

Снимка:

Община Казанлък

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

На 22 юли на площад "Севтополис" гледайте "Аве" и "Жълто куче"

За първи път тази година в Казанлък ще гостува  „Лятно кино с БНТ 1“ като част от общонационалната кампания на Българската национална телевизия , която се провежда от 14 юли до 6 септември 2013 г. Община Казанлък се включи в тази кампания, благодарение на което на 22 юли от 20.30 часа на площад „Севтополис“ на открито ще бъдат прожектирани два български филма - „ Жълто куче“ и „Аве“.

„Жълто куче“ е късометражен 30-минутен филм с награда за режисьорски дебют в късометражен филм от Международния филмов фестивал в Кипър  през 2012 г.; награда на публиката от Международния филмов фестивал в Канск, Русия, също през 2012 г.

„Аве“ е 100-минутен филм, печелил множество награди - „Златна роза“ за най-добра режисура на 16- ия кинофестивал „София Филм Фест“; награда за най-добър филм в конкурса за Балканско кино и награда „Кодак“ за най-добър български игрален филм. Филмът е участвал в близо 40 международни филмови фестивала.

Целта на кампанията е да фокусира общественото внимание върху изчезващите кинотеатри в България с прожекции на открито на български филми, които да се превърнат в значимо социално, емоционално и културно събитие за гражданите на общината.

Очакваме казанлъчани и гостите на града на площад „Севтополис“ на 22 юли, понеделник, от 20.30 часа.