Гласуват кандидатурата на Писанчев за шеф на ДАНС

Политика

19-07-2013, 08:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Парламентът отложи избора за шеф на ДАНС

Вчера изборът за шеф на ДАНС беше отложен от народните представители

Депутатите ще гласуват кандидатурата на Владимир Писанчев за председател на Държавна агенция "Национална сигурност". Вчера изборът за шеф на ДАНС беше отложен от народните представители, тъй като кандидатурата не беше внесена в деловодство на Народното събрание. Това стана няколко часа след началото на заседанието. Очаква се днес тя да бъде обсъдена.

Кандидатурата на Писанчев е по предложение на министър-председателя Пламен Орешарски.

До избора на нов шеф на ДАНС се стигна след оттеглянето на депутата от ДПС Делян Пеевски, който бе избран за поста на 14 юни. Назначението му предизвика вълна от недоволство и масови протести в страната, които прерастнаха в антиправителствени.

На заседанието депутатите ще гледат на второ гласуване на законопроект за допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане и законопроект за изменение и допълнение на Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати.

Ще бъде обсъждан на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс.

Парламентарният контрол ще започне в 11.00 часа. На него социалният министър Хасан Адемов ще отговаря на питане на Корнелия Нинова за изпълнението на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".