Шофьорът от Елин Пелин е откраднал колата от баща си

Желанието за хвалба доведе до смъртта на петимата младежи

Боби от Елин Пелин откраднал колата, в която загинаха той и четирима му приятели, от баща си.

21-годишният младеж изчакал близките си да легнат и изкарал автомобила. След това отишъл на стадиона в града при приятелите си, за да се похвали. Час по-късно е станал тежкият инцидент.

Това разказаха близки на семейството вчера на погребението на петимата младежи. Сутринта след катастрофата полицията се обадила на бащата на Боби и питала къде е синът му. Той им отговорил, че спи. Полицаят обаче го помолил да провери дали е в стаята си и къде е колата. Така всъщност е установено чий точно е автомобилът, станал причина за смъртта на петте деца.
16-годишната Вили пък излъгала майка си, че ще спи при баба си и също отишла на стадиона.

Младежите бяха погребани един до друг, а в града беше обявен ден на траур.

Sofiautre.bg припомня, че младежите са на възраст между 16 и 21 години. Инцидентът е станал около 6,45ч. сутринта по пътя между Елин Пелин и гара Елин Пелин. Те се возили в лек автомобил БМВ, който се блъснал в стена и обърнал в канавка на пътя. Изпратените патрули и медицински екипи пристигнали веднага, но единствено установили смъртта. За причина за инцидента се смята несъобразената скорост. По първоначална информация шофьорът е искал да избегне удар с куче, натиснал рязко спирачката и колата се завъртяла и забила в стена на къща.