Избрани Новини
Кулинарен уикенд: Време е за нещо вкусно, време е за летни тиквички с броколи и кашкавал
Опитайте новото предложение на главния готвач Николай Антонов
Работната седмица приключва. Време е за нашата рубрика КУЛИНАРЕН УИКЕНД. Изкушението отново е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Опитайте ЛЕТНИ ТИКВИЧКИ С БРОКОЛИ И КАШКАВАЛ
Необходими продукти:
1 кг тиквички, 300 гр броколи, 200гр кашкавал, 6 скилидки чесън, зехтин, сол и черен пипер, стрък прясна мащерка
Нарязваме тиквичките на шайби,осоляваме и ги поставяме в купа с малко зехтин. Оставяме за 15 минути като разбъркваме от време на време. През това време бланшираме броколите в подсолена вряща вода за 3-4 минути и охлаждаме във купа с ледена вода, за да не изгубят цвета си. Изпичаме леко тиквичките на скарата и ги връщаме обратно в купата със смачканите скилидки чесън. Поставяме капак и оставяме за 10 минути, като разбъркваме добре. Нареждаме в тавичка изпечените на скара тиквички и бланшираните броколи, и поръсваме с млян черен пипер и прясна мащерка. Настъргваме кашкавал и запичаме на силно загрята фурна на 230 градуса за 10-15 мин.
Топ Новини