Кулинарен уикенд: Време е за нещо вкусно, време е за летни тиквички с броколи и кашкавал

Пловдив Лайф

19-07-2013, 14:01

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Опитайте новото предложение на главния готвач Николай Антонов

Работната седмица приключва. Време е за нашата рубрика КУЛИНАРЕН УИКЕНД. Изкушението отново е дело на главния готвач на хотел "Лайпциг" Пловдив Николай Антонов. Опитайте ЛЕТНИ ТИКВИЧКИ С БРОКОЛИ И КАШКАВАЛ  

Необходими продукти:

1 кг тиквички, 300 гр броколи, 200гр кашкавал, 6 скилидки чесън, зехтин, сол и черен пипер, стрък прясна мащерка

Нарязваме тиквичките на шайби,осоляваме  и ги поставяме в купа с малко зехтин. Оставяме за 15 минути като разбъркваме от време на време. През това време бланшираме броколите в подсолена вряща вода за 3-4 минути и охлаждаме във купа с ледена вода, за да не изгубят цвета си. Изпичаме леко тиквичките на скарата и ги връщаме обратно в купата със смачканите скилидки чесън. Поставяме капак и оставяме за 10 минути, като разбъркваме добре. Нареждаме в тавичка изпечените на скара тиквички и бланшираните броколи, и поръсваме с млян черен пипер и прясна мащерка. Настъргваме кашкавал и запичаме на силно загрята фурна на 230 градуса за 10-15 мин.