12 години в затвор за девет присъди

Крими

19-07-2013, 16:24

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Последните две присъди на Валентин Христов са прегрупирани

На 12 години затвор бе осъден от Окръжния съд в Добрич 31-годишният Валентин Христов, който за девет години вече има девет присъди. Наказанието е определено, след като съдебният състав е групирал последните две присъди, съобщават от съда.
С присъда от декември 2012 г. на Районния съд в Добрич той е осъден за три престъпления, представляващи непристойни  действия, грубо нарушаващи обществения ред и явно неуважение към обществото, както и за закана срещу длъжностно лица. За това той е осъден на 6 години затвор при строг режим.
Окръжният съд е осъдил Христов на 14 години затвор за грабеж и кражба, извършени през ноември 2011 г. С решение от юни тази  година Върховният касационен съд намалил това наказание на 9 години затвор.
Окръжният съд е преценил, че 31-годишният трябва да изтърпи като общо наказание по двете присъди по-тежкото - 9 години лишаване от свобода, което е било увеличено с 3 години поради високата престъпна активност на Валентин, който в продължение на девет години е извършил повече от 9 престъпления, за които има и девет присъди.