Папата опрощава грехове чрез "Туитър"

Животът

20-07-2013, 08:52

Снимка:

rus.ruvr.ru

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Индулгенциите ще бъдат давани на акаунта на папата @pontifex

Папа Франциск отново демонстрира своето доверие към съвременните средства за масова комуникация. Този път той ще опрощава грехове чрез "Туитър", предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Ватиканското радио, цитирано от factor-news.net.

Папата ще дава по този начин пълни индулгенции - т.е. пълно освобождаване от наказанията, наложени за признати грехове. По принцип се смята, че актът на индулгенция съкращава времето за пребиваване в чистилището на съгрешилите, затова мнозина го наричат на шега "пропуск за рая". По традиция този акт се осъществяваше при лична среща на папата с вярващите.

Новината беше съобщена броени дни преди папата да отпътува за Бразилия, за да участва в дните на световната католическа младеж от 23 до 28 юли.

Индулгенциите ще бъдат давани на акаунта на папата @pontifex.

За три месеца акаунтът на папата в "Туитър" привлече 7 млн. последователи. Ако тази тенденция се запази, Франциск може да се превърне в конкуренция на всепризнатите лидери в социалната мрежа.

В акаунта Франциск отправя послания на девет езика подобно на предшественика си Бенедикт Шестнайсети - английски, арабски, испански, италиански, латински, немски, полски, португалски, френски.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен