Разбиха канал за контрабандни цигари на магистрала „Тракия“

Крими

20-07-2013, 10:55

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Полицай от областта в схемата за нелегалните папироси

20 000 кутии цигари без бандерол са открити при полицейска проверка на микробус “Мерцедес” вчера сутринта, пише в. „Марица“. Той пътувал към София и бил спрян на АМ “Тракия”.
Контрабандните цигари са от марката “Корсар”, уточниха от полицията. 28-годишният шофьор на буса е от село Труд и е задържан за 24 часа. Акцията по пресичане на контрабандния канал е проведена под наблюдението на Районна прокуратура-Пловдив.
Цигари без платен акциз са били иззети и от къща в пловдивското село Кръстевич, собственост на 50-годишна жена. Полицаите са открили 1600 къса папироси без бандерол.
Само преди два дни бе разбита и домашна фабрика за производство на цигари в Първомай. От къщата на 46-годишен мъж бяха иззети 2000 къса саморъчно направени цигари, 2 кг тютюн и електрическа машина за пълнене на папиросите. Установено е, че той е работил в група с още двама негови съграждани.
Предполага се, че всички задържани са участвали заедно в схема за разпространение и продажба на контрабандни цигари, в която е замесен и полицай от Калояново. Девет от членовете на групата бяха арестувани на 11 юли. На 45-годишния полицейски служител са повдигнати обвинения за предоставяне на информация, представляваща служебна тайна, и за възпрепятстване на органите на реда. Той бе разкрит от колегите си от дирекция “Вътрешна сигурност” и ГД “Национална полиция”.