"Скалъпеният" ЦСКА търси точка срещу Локо (Пд) на "Армията"

Спорт

20-07-2013, 13:37

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

Бивши кадри на "червените" ще газят скоростно събирания тим на Стойчо Младенов

ЦСКА посреща Локомотив (Пд) на стадион "Българска армия" в един от най-интересните двубои на старта на новото първенство. И двата отбора са изцяло променени в сравнение с миналия сезон. Причината е, че на "Армията" и на "Лаута" през лятото беше извършена смяна на собствеността, която доведе до промени в клубовете. "Червените" едва успяха да съберат група от 18 играчи за двубоя, тъй като новите подписаха в четвъртък, а вчера до последно уреждаха картотеките в БФС. Въпреки това столичани са решени да победят съперника си на всяка цена в дебюта на Стойчо Младенов. Многото публика, която се очаква да дойде и да подкрепи отбора, също ще даде криле на "червените".

Най-голямо колебание пред наставника на ЦСКА е кой да започне като титулярен вратар. След завръщането на Стоян Колев се очаква именно той да е първи избор на треньора, но досегашният титуляр Черни се представи на добро ниво в контлролите. В защита заради проблемите с бавенето на жълтата карта, Валентин Илиев няма да може да играе. Ангел Грънчов пък е контузен и ще почива принудително 4-5 седмици. 
В лагера на Локо (Пд) проблемите са свързани с контузиите на Дани Кики и Ивайло Димитров. Въпреки това провлидвачин ще опитат да се възползват максимално от това, че ЦСКА сформира отбор в рамките на няколко дни, за да спечелят гостуването на "червените". Най-силният им коз преди мача е в  бившите кадри на ЦСКА, които в момента се подвизават на "Лаута". Това са треньорът Александър Станков, Александър Тунчев, Йордан Тодоров, Здравко Лазаров, Тодор Тимонов и Мартин Камбуров. Те със сигурност ще искат да накажат бившия си тим насред София. Именно от Електричката и Камбуров се очаква да създадат всичко по-интересно пред вратата на "армейците". Освен тях гостите се подсилиха с редица силни попълнения на всички постове и това определено ги прави фаворит в дербито днес.
На "Лаута" до последно ще мислят за титулярния състав. Причината е, че съществува вариант като титуляри да излязат шест от новите попълнения, ако бразилскиятнападател Габриел до Кармо се сдобие с работва виза. В четвъртък 23-годишният таран е пътувал до Турция в таз ивръзка. Станков също се очаква да наложи схема 4-2-3-1. На върха на атаката ще действа Мартин Камбуров. Зад него вероятно ще бъде Тодор тимонов. Кармо няма право да играе .Отляво ще нахлува Електричката, а отдясно Маламов.

СТАТИСТИКА:

Мач от първи кръг в "А" група

от 20,00 часа
ЦСКА - ЛОКОМОТИВ (ПД)
пряко по TV7

ЦСКА: Колев, В. Попов, А. Попов, Василев, Менди, Дюлгеров, Чочев, Абушев, Марсиньо, Карачанаков, Гъргоров
Резерви: Черни, Христов, Долапчиев, Кировски, Витанов, Милисавлевич
Треньор: Стойчо Младенов

ЛОКОМОТИВ (ПД): Господинов, Тодоров, Кавдански, Тунчев, Диего, В. Георгиев, Н'Дайе, Маламов, Лазаров, Тимонов, Камбуров
Резерви: Денчев, Куанг, А. Георгиев, Марков, Атанасов, Якимов, Стефанов, Кармо
Треньор: Александър Станков

Съдия: Никола Попов

Стадион: "Българска армия", София