Превалявания в неделя, прониква хладен въздух

Крими

20-07-2013, 17:37

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Понеделник вятърът утихва, облаците остават

Утре от североизток, със слаб и умерен вятър, ще продължи да прониква по-хладен въздух.

Преди обяд по-значителна облачност ще има над северните и източните райони, а след обяд и над останалата част от страната и на места ще превали краткотраен дъжд, съобщава в. „24 часа“.

В Пловдивска област в сутрешните часове вятърът от североизток ще се усили. На места валежите ще бъдат придружени от гръмотевици. И през деня, главно в югоизточните райони ще духа умерен до силен североизточен вятър. Ще нахлува по-студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 23 и 28 градуса. Валежите ще продължат и в късните вечерни часове, като по-съществени ще бъдат в централните райони на Тракийската низина , Средна гора и Родопите.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури там ще са между 25 и 28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 20°, на 2000 метра - 13°.

В понеделник ще има променлива облачност и на отделни места слабо ще превали. Вятърът ще отслабне. Максималните температури ще бъдат предимно между 23 и 28°.

Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време. Температурите ще се повишават.