Пловдивчани с медали от световното по таекуондо

Спорт

21-07-2013, 12:45

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

18-годишната Мирела Чилингирова грабна сребърен медал

Изключителен успех постигнаха състезателите от Пловдив на 18-тото Световно първенство по таекуон-до, което се провежда в столичната зала Арена Армеец. Това съобщи генералният секретар на Българската федерация и треньор на пловдивския клуб "Тракия" Костадин Димитров.

В индивидуалната надпревара 18-годишната Мирела Чилингирова грабна сребърен медал на спаринг в категория до 75 килограма, въпреки че тя самата тежи само 60 килограма. На финала Мирела загуби от представителката на Корея и стана втора в света. По пътя към среброто тя победи състезателките от Украйна и Русия. Пловдивчанката спечели и бронзов медал на форма I дан. Чилингирова бе част от женския национален отбор, който завоюва златен медал в отборното състезание на спаринг. На финала нашите победиха Украйна, а преди това преодоляха Чехия, Словения и Корея.

При мъжете Велчо Соколов и отборът му по самозащита се класираха трети в света. До момента България има спечелени 1 златен, 4 сребърни и 6 бронзови отличия.

Днес е последният ден от 18-тото Световно първенство по таекон-до, в което участват 500 състезатели от 79 страни. Председателят на Международната федерация и член на МОК Чанг Унг изказа мнение, че това е най-добре организираното първенство до момента. Унг, който посети и Пловдив, остана удивен от най-стария жив град в Европа, сподели още Костадин Димитров.