Наш парапланерист най-бърз на световното

Спорт

21-07-2013, 10:14

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Българският тим е 17-ти във временното класиране в Сопот

Българинът Орлин Димов от националния отбор по парапланеризъм  финишира първи в третия състезателен ден на Световното първенство в Сопот. Той успешно затвори задачата и изпревари много от най-добрите спортисти на шампионата. Това допринесе нашият тим да запази 17-то място във временното класиране.

Към момента води отбора на Франция, следван от тези на Италия и Венецуела. В индивидуалното класирането лидери са французите Жеръми Лейжър и настоящият световен шампион Шарл Казо. След тях са Джуан Карлос от Венецуела и Дейвид  Касета от Италия. От жените първа е Сейко Фукоока, втора Клаудия Булгакова от Полша и трета е Дария Краснова от Русия.
Четвъртият състезателен ден  бе изключително интересен и динамичен. Силните термични условия позволиха на организаторите да поставят задача от 127 км. Въздушният старт бе даден в 13.05 часа. Пилотите трябваше първо да летят до Павел Баня, след което да се върнат до село Климент, оттам да прелетят до Хисар, след това до Брезово и накрая да финишират отново в Баня. Сред първите успешно изпълнили задачата са швейцариците, които премиха въздушния маршрут за около 3.5 часа.
За първи път обаче  финалната права преминаха и 4-мата български състезатели - Орлин Димов, Валери Цветанов, Ясен Савов и Явор Плашилски. Представянето на нашите момчета със сигурност ще измести в по-предни позиции временното класиране на българския отбор, предава Дарик.