Златен медал за ансамбъл от Брестник

Мисия Пловдив

21-07-2013, 14:08

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Призьорите включват и детски танци в програмата си

Ансамбълът за народни  песни  и танци към читалище "Саморазвитие - 1924 г." в село Брестник спечели първо място и донесе златен медал, съобщиха от Община Родопи. 20 певици от ансамбъла при първата си изява покориха публиката и журито в Осмия международен фолклорен фестивал "Песни и танци без граници" – гр. Свиленград 2013 г.

Читалището е създадено преди 88 години, като от него са излезли много от талантите на Брестинк, подчертават от ансамбъла. 1958 година е рожденната година на народния хор. Достатъчно време за да се завоюват много сцени и много отличия. Носител на лауреатски звания, грамоти, дипломи от Еuro folk, Балкан фолк, Копривщица, Рожен, Дорково и Свиленград. Сега ансамбълът отново репетира и печели златен медал при първата си изява.

Всеки човек има своя мечта. И ние имаме своя. В ансамбъла в скоро време да се включат и деца танцьори, които вече репетират. Прожекторите по сцените да осветяват талантите на три поколения. Вярваме, че това ще се осъществи, казват талантливите певици.