Ботев тресна Левски с 2:1, феноменален Тошко Неделев вкара и двата гола

Спорт

21-07-2013, 17:50

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Валери Домовчийски удари греда за канарите, гостите играха час с човек по-малко заради червен картон на Гари Родригес

Ботев (Пд) тресна Левски с 2:1 в дербито от първия кръг на „А“ група. Двубоят на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив бе изгледан от 14 000 фенове. Любимецът на жълто-черната агитка Тодор Неделев вкара и двата гола за своя тим. Левски пък поведе в резултата чрез Гари Родригес, който малко по-късно бе изгонен заради спречкване с Веселин Минев.

Ето как се разви мачът по минути:

Стартовите състави на двата тима:

Ботев: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Сивард Спрокел, Бобан Грънчаров, Веселин Минев (к), Томаш Иршак, Борис Галчев, Мариян Огнянов, Тодор Неделев, Ромарио Кортзорг, Абел Анисе

Левски:Пламен Илиев, Дъстли Мюлдер, Станислав Ангелов (к), Орлин Старокин, Нуно Пинто, Стефан Велев, Кевин Бру, Антонио Вутов, Гари Родригес, Кристовао Рамос, Цветан Генков

17:30' В момента, в сектора за гости, има точно 5 запалянковци на противниковия отбор. Най-вероятно няма да влизат повече сини запалянковци, защото пред сектора има стюарди, които не пускат останалите фенове на стадиона.

17:42' Остават по-малко от 20 минути до началото на дербито между Ботев и Левски. Южният сектор, в който се помещават бултрасите, е вече почти пълен, така че стадионът ще покрие почти на 100 % своя капацитет.

17:47' Канарчетата се прибраха в съблекалнята под бурните аплодисменти на "жълто-черен" Пловдив.

17:59' На трибуните на стадион "Христо Ботев" има 14 000 фенове

18:00' Новият треньор на Левски - Йоканович, гледа двубоя от официалната ложа

НАЧАЛО НА МАЧА!

5' 0:1 ГОООЛ за Левски. Цветан Генков пусна пас към Гари Родригес, който премина без проблеми през Йордан Христов и стреля от над 20 метра разстояние. Топката се удари в страничната греда и влезе във вратата на Стаховяк.

10' Атака за Ботев от ляво, Ромарио овладява, опита се да стреля, но съдията отсича засада на футболиста на Ботев.

12' Двойно грубо нарушение на Рамос срещу футболисите на Ботев. Първо Минев бе изблъскан, но Йорданов продължи играта. Рамос продължи с грубите прояви и влезе грубо в краката на Неделев. Последва жълт картон за синия играч. Зад топката застана Галчев, който пусна над защитата кълбото, но никой от Ботев не стигна до него.

16' Ботев натиска здраво съперника. Огнянов опита удар от ляво, но той бе париран от крак на защитник на Левски. Псоледва пас към Ромарио, който отново бе спасен от сините футболисти.

17' Добро спасяване на Адам Стаховяк, в полето на Ботев остана да лежи Генков.

31' Фаул на Ромарио в атака спира поредния бробив на Ботев Пловдив. Междувременно феновете на Левски вече са се умножили на цели 9.

34' Отлична многоходова атака на Ботев, завършила с удар на Галчев право в ръцете на Илиев.

35' Червен картон за Гари Родригес за спречкване с Веселин Минев. Капитанът на Ботев получи и жълт картон за своята реакция след нарушението на синия футболист. Родригес пък хвана за врата Минев и го повали на тревата.

38' Нов опит на Мариян Огнянов да бележи с глава, обаче не успя да насочи добре топката. Опит и на Неделев да стреля, но право в крак на футболист в синьо.

43' Пропуск на Огнянов пред вратата на Левски. Седмицата на канарите получи перфектен пас над защитата на Левски, опита удар но Ангелов го пресече.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

46' Смяна в състава на Ботев. В игра влиза Валери Домовчийски. Той заема мястото на Борис Галчев.

49' Атака на Ботев по лявото крило, Ромарио опитва удар, Мюлдер обаче скача на шпагат и изчиства в ъглов удар. Канарчетата бързо изпълняват статичното положение, топката стига до Валери Домовчисйки, който опитва първи удар за Ботев, но топката минава в страни от вратата.

51' Пропуск пред вратата на Левски. След корнер Домовчийски свали топката на крака на Грънчаров, който опита удар, но Ангелов изчисти от голлинията.

57' ГОООООООООООООООООООООООООЛ 1:1. Прекрасен, велик ТОДОР НЕДЕЛЕВ. Осмицата на канарите премина през цялата защита на Левски и пусна топката в далечния ъгъл на Илиев, топката се удари в гредата и влезе в мрежата.

65' Фаул срещу Вандер Виейра. След неговото изпълнение Грънчаров е най-близо до нов гол, но нямаше късмет.

68' Опасна атака на жълто-черните. Йордан Христов центрира перфектно към Домовчийски, който би силно от въздуха, а топката удари страничната греда на вратата на Илиев. Последва и удар на Анисе, който не намери рамките на вратата на Левски.

72' Опасна атака на гостите, след центриране топката попадна в Рамос, който опита силен удар, но Адам Стаховяк се разтегна и изби.

76' ГОООООООООООООООООООООЛ 2:1 за БОТЕВ. Голмайстор Тодор НЕДЕЛЕВ. Йордан Христов асистира по най-добрия начин на Неделев, който навлезе в полето на противника и с удар от въздуха с левия крак разстреля за втори пореден път Илиев.

84' Атака на Анисе от дясно, който пусна към Вандер и Домовчийски, но и двамата не направиха завършващ удар.

КРАЙ НА МАЧА, БОТЕВ ПОБЕДИ ЛЕВСКИ С 2:1