Ботев обърна и довърши Левски

Спорт

21-07-2013, 20:12

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Тодор Неделев с два гола при 2:1 за "канарчетата"

Отборът на Ботев Пловдив успя да обърне Левски в мач от първия кръг на новото футболно първенство.

Мачът започна отлично за столичани, които още в 5-тата минута поведоха с красив гол на Гари Родригес след удар извън наказателното поле. Холандецът обаче се превърна в грешник, след като в 35-тата минута остави отбора си с човек по-малко. След сблъсък с Минев той го хвана за главата, което бе достатъчно за защитника да се строполи на земята, а реферът не се поколеба да вдигне червен картон.
До края на полувремето Ботев не успя да изравни, но след почивката доминираше изцяло. След Няколко пропуска дойде 58-та минута, когато след отличен рейд на Тодор Неделев между трима защитници завърши с гол. 10 минути по-късно Домовчийски можеше да вкара, но ударът му срещна страничния стълб на вратата на Пламен Илиев.

Противно на очакванията Левски можеше да стигне до втори гол, но удар на Рамос бе спасен от вратаря Стаховяк в 75-тата минута. В следващата атака отново блесна Неделев, който надигра Нуно Пинто и с красиво воле препарира Пламен Илиев за 2:1.

До края на мача и двата отбора имаха по няколко положения, а Жоао Силва не успя да засече центриране в добавеното време и по този начин да донесе равенството.

 

Още спортни новини тук