Завидни умения демонстрираха в Добрич любители тенисисти

Спорт

22-07-2013, 10:59

Снимка:

Изида

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Участваха 32 състезатели от 8 града

На кортовете на Изида се проведе най-големия турнир по тенис за любители, провеждан в Добрич. Той бе част от веригата на Carlsberg и в него се включиха 32 състезатели от 8 града, съобщават от пресцентъра на Изида.

„Всички участници демонстрираха завидни умения в аристократичния спорт и се бориха в изключително спортменска битка за призовите места. В националната ранглиста на веригата по тенис за аматьори Carlsberg ситуацията беше такава, че надпреварата играеше решаваща роля за определянето на осемте най-добри, които ще получат правото да играят на финалния Мастърс през есента в София и да се борят за голямата награда - посещение на турнира МАСТЪРС на първите осем ракети на света в Лондон през ноември”, сподели директорът на турнира в Добрич Юри Дойчев.

След много емоции и много добър тенис на финала в сингъла се класираха Любомир Шкетров от Димитровград и Стоян Мирев от Търговище. На полуфиналите Шкетров елиминира поставения под номер 1 Тодор Митев от Бургас с 9:5, Стоян Мирев надигра Веселин Буров от Габрово с 9:2. В битката за първото място най-подготвен се оказа Шкетров, спечелил с 9:4 срещата с Мирев. От домакините най-добре се представиха Стефан Георгиев и Петър Станев.

В турнира при двойките Шкетров отново триумфира, като този път достигна до върха заедно с партньора си Теодоро Бабаров от Варна. На финала двамата надделяха над двойката от Бургас Тодор Митев и Дамян Стефанов с 9:6.

Всички участници останаха очаровани от спортния комплекс "Изида", отличните условия и организация, при които се проведе състезанието, а също и от безплатната бира предоставена от основния спонсор на веригата.