Шамар, наследник на Веско Маринов ли си?

Виктор и рапърът в една немузикална словесна битка

Двамата музиканти Виктор Стоянов и Мишо Шамара обсъдиха днес в студиото на bTV обстановката в страната, протестите и възможно ли е Бойко Борисов да се върне на власт.

Шамара упорито защитаваше тезата, че най-лошото е да се върне ГЕРБ на власт и затова той упорито ходи и агитира на контрапротестите. Стоянов от своя страна шеговито го попита дали се чувства като новия Веско Маринов – певец, напуснал едната кауза, за да застане зад другата.

Рапърът се обяви за "стратегически сътрудник на контрапротеста" и заяви, че според него няма да има демокрация, докато Борисов не влезе в затвора. Въпреки това той не отрече, че аудиторията му на контрапротеста не е тази, която слуша музиката му и определи активистите пред НДК като "възрастни хора с носталгия по детството".

"Ежедневните протести далеч не целят ново овластяване на ГЕРБ", контрира Виктор Стоянов. За него протестите трябва да постигнат едно - управляващите да знаят, че няма да имат и ден покой и във всеки даден момент хората могат да излязат при всяка една несправедливост.

Стоянов припомни как от СДС Орешарски бе изгонен заради лобиране към свой приятел бизнесмен. "Първото, което сега направи той, е да промени закона за онлайн хазарта и да гарантира монополите на същия този приятел. Той назначи и престъпник за управител на софийска област", добави към мотивите си да протестира той.