Алкохол, дрога и секс - Сънито през британски поглед

Свят

22-07-2013, 12:36

Снимка:

Sun

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вулгария - пиячка, дрога и секс

Добре дошли във Вулгария...

Слънчев бряг отдавна се ползва с известна печална слава у нас. Но ние отдавна сме спрели да му обръщаме внимание. Свикнали сме с него. С надутата му докрай музика, с реките му от алкохол и с плажовете му, задушени в юмрук от бетон. Примирили сме се. Но не такъв го виждат британците, най-новата вълна от туристи по Черноморието, решили да се отдадат на седмица (а защо не и месец) неконтролируем запой и секс. Вестник The Sun разглежда подробно проблема, който подобно поведение представлява за здравето на младите летовници. Ето какво публикува изданието на своята страница в интернет:

 

"Две британски момичета си разменят пиянска целувка пред похотливия поглед на тълпа младежи, надаващи като глутница вълци. Една от девойките облизва облятите с шоколад гърди на свой приятел – предизвикателство, с което да си спечели коктейл. Недалеч от тях друга група момичета, наслаждаващи се на първата им почивка заедн, поглъщат по пет водки всяка в рамките на десет минути, преди да потеглят на лов за още алкохол. Часът едва преваля пет следобед, но британските младежи вече залитат из поредното пяна-парти с умове, обвити в пиянска мъгла.

 

Звучи познато, нали? Само че това не е обичайната история за прелъстяващи се младежи в курортите Кавос, Малия, Занте или Мегалуф. Не, този път място на действието е новото гнездо на греха за младежите между 18 и 30 години – курортът Слънчев бряг в бившата членка на комунистическия блок България (очарователно е как не пропускат да го споменат, когато пишат за нас – Б. пр.).

 

Слънчев бряг е своебразният Бенидорм за нациите отвъд бившата Желязна завеса със своите над 200 хотела и почти толкова барове. Отдавна се слави като основна дестинация за холандските, германските и скандинавските младежи, а отскоро към редиците им се присъединиха и британците. Но изкушението за евтина пиячка излага живота им на опасност, водейки младежите до множество кражби и инциденти – някои от които фатални. Повечето от тях признават, че са избрали дестинацията заради ниските цени на алкохола – десет шота текила за десет лева, равняващи се на 4,40 британски лири, и пинта бира за по-малко от 45 пенса.

 

Ученикът Сам Елисън (18) от Челтънхам, Глукс, е пристигнал в Слънчев бряг за една седмица заедно с още петима свои приятели. „Това място е купон за душата. Отидох на един гъмжащ от хора бар, който беше безплатен и всички обръщаха питиета, след което веднага си поръчваха нови. Самият аз обърнах сигурно около 20 водки и коли. Има и много парти игри. Видях накакво момиче, което си имаше гадже, да се оставя да правят секс с нея.“

 

Приятелят му Джош Френд (18) добавя: "Напивахме се всяка нощ. Бирата в супермаркета е 50 пенса. Това е мястото, на което трябва да бъдеш. Веднъж научат ли британците колко хубаво е тук, винаги ще искат да се връщат отново и отново."

 

Няма съмнение, че именно барове като гореспоменатия ги привличат на такива тълпи. Подобни места оживяват около 19:45 ч., когато стотици тийнейджъри се изливат на улиците, крещейки безсрамно "Хайде да се натряскаме!", преди да се забият в най-близкия бар, стиснали по един безплатен коктейл в ръка. И всичко това, докато покрай тях минават ужасени семейства, опитващи да предпазят децата си от вулгарния език и публичното опипване (все едно не са наясно какво представлява курорта от личен опит – Б. пр.).

 

Ученичката Лара Скоукрофт (18) от Чорли е дошла в Слънчев бряг на ваканция "по женски" заедно с още 10 свои приятелки. "Бяхме напълно пощурели", споделя тя. "Една от приятелките ми танцуваше гола на подиум, докато облизваха сметана от гърдите й. Други две се съблякоха и размениха дрехите си с някакви момчета. На безплатните барове бяхме като полудели, поглъщахме толкова питиета, колкото можехме." В едно нощно заведение група момичета са дарили останалите посетители със стриптийз и са размазали крем по гърдите си, само за да спечелят безплатни коктейли, които иначи биха им стрували "невероятните" три лири чашата. Друга девойка облизва гърдите на момче пред погледите на приятелките си, като след това ги моли да изтрият снимката, за да не я види приятелят й.

 

В същото време друго момиче се усуква около строен младеж, откърквайки със завидна сръчност члена му, докато дваматя сядат на дансинга, твърде пияни, за да пренесат упражненията си в хотелската стая. Вместо това, щом настане моментът за решителни действия, повечето британци се спускат надолу към плажа.

 

Чарлс Ръф (24), строителен предприемач от Нюкасъл, споделя: "Най-страхотната ми вечер беше снощи. Забих се с едно момиче от Норвегия. Тъкмо напусках един бар и се разхождах по улиците, когато тя скочи на гърба ми. Две минути по-късно ме завлачи на плажа, където правихме секс. Беше наистина настойчива – много различна от британските момичета. Хаереса ми."

 

В почивните дни развратът е дори още по-голям. Антъни Харви (27) от Съндърланд работи в екип за организиране на партита в Сълнчев бряг. "Британците, които идват тук, могат да забият по едно момиче от различна държава всяка нощ", коментира с усмивка той. "Самият аз се справям доста добре със завоеванията си по европейската карта. Досега съм бил с германка, австрийка, финландка и украника. Обаче все още не съм преспал с холандка. Тази година има много повече британци от когато и да било. Просто... представяме страната си."

 

Но фактът остава, че летовниците от Острова се забъркват във все повече неприятности в България. Нивото на престъпност прехвърля всякакви граници, а болниците редовно съобщават за препили чужденци, изпратени в токсикологията.

 

Миналият месец 19-годишният Шон Дейвис почина, след като падна от хотелски балкон. А миналата година британското посолство в България е трябвало да сес правя с 24 смъртни случая, включително три падания от хотелски балкони. Инцидентите дадоха начало на кампанията Holiday Hangover, която да предупреждава британските летовници за евентуалните опасности.

 

Не по-малък риск представляват и евтините стоки по откритите сергии – джобни ножчета, мачетета електрически тийзъри, боксове и метателни звезди на изключително достъпни цени.

 

Но най-лошото е, че самите младежи не осъзнават риска, на който се излагат. И обичат да документират всеки един момент от преживяванията си. Британец дори е заснел на любителско видео пияния си приятел, повръщаш през парапета на балкон в стаята си. Още няколко сантиметра и момчето е щяло да се превърне в поредната жертва в статистиката.

 

Галина Терзобалиева (26), собственичка на магазинче в курорта, споделя: "Британците обичат да пият твърде много. Поемат твърде много алкохол, твърде много музика, твърде много секс. Всяка вечер виждам младежи, запътили се към спешното отделение. Не разбирам защо трябва да се напиват така." Отговорът обаче е много прост – докато алкохолът за една седмица струва колкото същото количество за една вечер на Острова, британците ще продължавата да рискуват живота си в името на купона."

 

А после казват, че нямаме какво да предложим на Европа.