Йоканович: Футболистите не са дисциплинирани

Спорт

22-07-2013, 14:43

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

"Имаме качество, искам да сме едно цяло с феновете", каза треньорът на Левски

Новият треньор на Левски Славиша Йоканович даде първата си пресконференция пред българските медии. Сръбският наставник разкритикува отбора за загубата от Ботев, но подчерта, че има футболисти с качества. Според Йоканович трябва да се промени мисленето на играчите и всеки да знае какво прави на терена.

"Не съм доволен от това, което видях срещу Ботев. Феновете пък не бяха зад клуба в Пловдив. Левски загуби срещата, но можеше да победи или да завърши наравно с играта, която показа. Левски има качество, има добри играчи. Ще направя всичко отборът да играе така, както аз искам. Имаше футболисти, които играха сами за себе си, индивидуалисти. Футболът не е бокс. Може да пробваме други начини на игра, други схеми. Ако мислите, че треньорът  може с един пръст да промени изведнъж играта на отбора, лъжете се. Сега ще направим всичко възможно да се подготвим за мача в неделя, който ни чака", заяви Йоканович.

"Имам информации за всички футболисти, запознат съм и с проблемите. Трябва да видим дали имаме нужда от защитници. Левски има отбор, чиито амбиици винаги са ясни. Не съм имал възможност да гледам другите отбори. Единствено ЦСКА срещу Локомотив (Пд). Видях един добре организиран отбор от Пловдив. Знам какви са моите отговорности, знам какво иска от мен клубът. Не може Левски 4 години да не стигне до шампионската титла, ще трябва да променим това. На Левски му липсва организация и дисциплина. Трябва всеки футболист да знае какво прави на терена. Играчите трябва да правят на терена това, което ние искаме, а не това, което те преценят. Трябва да променим това нещо и всеки да знае защо е на терена. Нямам никакви есктремни планове спрямо футболистите, нужни са ми", каза още сърбинът.

"Левски има много бързи играчи, качествени. Отборът умее да контролира мача. Определено има материал, с който да се работи. Ние сами се доведохме до опасни ситуации. Не мога да поздравя играчите, защото не играха добре в Пловдив. Не мога да поздравя и феновете, защото не подкрепиха отбора в този мач. Нямаме време да чакаме, имаме 100-годишнина. Очакваме всички да сме заедно и да печелим - играчи, треньори, ръководство и фенове. Чест е за мен да водя Левски в този момент, 100 години е голям юбилей. Трябва взаимно да си помагаме, за да спечелим трофей тази година. Знам, че отговорността е голяма. Няма да имаме проблем и да се разбираме с футболистите. Ще говоря на сръбски с българите и на испански с португалците и бразилците", добави Йоканович.

"Не съм говорил с други сръбски треньори, които са работили в България. Аз съм такъв човек, който обича сам да прецени обстановката. Не съм говорил нито с Петрович, нито с Муслин. Искам да се запозная с школата, да работим с талантите. Трябва да огледаме и да открием качеството. Ще играем като Барселона и Байерн. Определено имаме интересни играчи. Как така след първата тренировка ме питате дали бих продължил да работя тук? Искам да остана да работя поне до май. А дали ще остане три месеца или 30 години, във футбола нищо не се знае. Може би след 2-3 тренировки ще питате клуба дали иска да работя тук", завърши новият треньор на Левски.

 

Още спортни новини тук