Изпълнители между 3 и 33 години - на фестивала „Морска Симфония“

Добрич Лайф

22-07-2013, 16:23

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

За трета година Албена посреща 450 участници

Вариете Албена за трета поредна година посреща на сцената си фестивала „Морска Симфония“, съобщават от пресцентъра на курортния комплекс. Тази година повече от 450 участници от Русия, Украйна, Беларус, Латвия и България ще представят уменията си пред безпристрастното жури, съставено от театрални режисьори, хореографи и инструменталисти от Русия, Украйна, Полша и България.
„Морска симфония“ е част от международното фестивално движение „Детско сияние“, чийто президент е Владислав Гинцюнгер. Участниците са непрофесионални колективи и соло - изпълнители. Възрастта им е между 3 и 33 години. Категориите, в които са разпределени са: танци (детски сюжетни танци, народни танци, естрадни танци, street dance), вокално изпълнение (жанрове - народна музика, естрада, джаз и академично пеене), цирково изкуство (солисти – акробати и група – клоунада), както и инструментал (саксофон, пиано, акордеон и руски народни инструменти).
„Благодарим на отзивчите организатори от Вариете Албена. Сцената и оборудването са професионални, а това е важно за протичане на конкурса, но освен това покачва и значимостта на самия фестивал. Нивото на подготовка на колективите е високо, костюмите им са изработени с умения и вдъхновение както при професионалните ансамбли, силно са амбицирани и работата на журито става доста трудна. Към фестивала има интерес и от туристите на ваканционно селище Албена, тъй като събитието е колоритно и пълно с положителни емоции. Безспорно всички очакват с най- голям интерес гала-концерта на 25 юли. Заповядайте и вие!“, сподели пред пресцентъра на „Албена“ организаторът от българска страна – Марина Башева.