Берое победи Славия с 2:0

Спорт

22-07-2013, 20:06

Снимка:

beroe.bg

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Давид Каядо и Венцислав Христов отбелязаха головете за старозагорци в първия кръг от "А" група

Берое се вдигна след тежката загуба от Апоел и отнесе Славия с 2:0 на стадиона в столичния квартал "Овча купел". Отборът на Петър Хубчев показа,че поражението в първия мач от втори квалификационен кръг на Лига Европа вече е в историята и се върна към успехите. Старозагорци започнаха с летящ старт първенството и показаха, че ще бъдат фактор този сезон. Славия на Асен Букарев пък беше на противоположния полюс. За целия мач "белите" имаха само едно чисто положение за гол и то в последните минути на мача. Точен в 50-ата минута за гостите беше Давид Каядо. Венцислав Христов покачи в 67-ата.
Двубоят на стадиона в столичния квартал "Овча купел" започна спокойно без традиционния домакински натиск. В 11-ата минута Берое имаше възможност да открие резултата. При центриране от фаул на Веселин Пенев, Георги Андонов засече топката от воле,но я прати право в ръцете на Георги Петков, който я улови. В 20-ата Галин Иванов пробва рефлекса на Иван Караджов, който се справи и хвана топката след шута му и рикошет. В 39-ата минута Виктор Генев сбърка грубо на границата на наказателното поле пред вратата на "белите". Давид Каядо се вряза Георги Петков и точно когато реши да стреля, Генев го блокира и изчисти топката. В последната минута на първото полувреме Георги Петков спаси отбора си от гол. След отличен пас от дълбочина на Андонов Здравко Илиев изсточи зад "бялата" защита, но ъгълът му беше затворен от Петков и той не успя да прати топката в мрежата.
От началото на втората част Берое заигра по-концентрирано и натисна домакините. Така се стигна до първото попадение във вратата на Георги Петков. То падна в 50-ата минута, след като Георги Андонов изведе отлично Давид Каядо и той не сгреши. Последваха още няколко положения пред "бялата" врата, но те не доведоха до ново попадение. Такова падна в 67-ата минута, а негов автор беше Венцислав Христов. Нападателят на Берое се възползва от много груба гришка на Филип Филипов. Защитникът на Славия върна топката към вратаря Георги Петков, Христов обаче изскочи зад отбраната и стигна първи до топката, финтира вратаря на Славия и прати кълбото в мрежата за втори път.