Инициативата "Младежта в движение" стартира в петък

Посетителите ще могат да разберат повече за европейските програми за образование, мобилност и доброволчество

Втора поредна година инициативата "Младежта в движение" ще се проведе от 26 до 28 юли  в Морската градина, на Терасата до Морското казино. Събитието се организира от Европейската комисия в България, с любезното съдействие на община Бургас.

Изложението ще бъде открито на 26 юли от 16 часа на открита сцена "Охлюва".

В специално издигната шатра, с презентации ще участват Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и социалната политика, Агенция по заетостта, Представителство на Европейската комисия в България, Център за развитие на човешките ресурси, ГД "Устни преводи" и ГД "Писмени преводи" на ЕК, Информационен център "Европа Директно" Бургас, Областен информационен център – Бургас, Община Бургас и др.

Шатрата ще бъде отворена за публика от 10 до 13 и от 16 до 21 часа. Посетителите ще могат да получат отговор на интересуващи ги въпроси, да дискутират и да се сдобият с информационни материализа европейските програми за образование, мобилност и доброволчество.

На откритата сцена "Охлюва" всяка вечер между от 18 до 19,30 часа, жителите и гостите на Бургас, както и меломани от цял свят, дошли специално за провеждащия се по същото време музикален фестивал SPIRITof Burgas, ще могат да чуят и видят концерти на различни изпълнители, сред които посланика на "Младежта в движение" за България Калин Вельов, TUMBAITO, както и млади бургаски изпълнители, и танцови формации.

Повече за програмата "Младежта в движение": http://ec.europa.eu/youthonthemove