9 кървави битки за добра кауза

Спорт

23-07-2013, 12:12

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

И двама пловдивчани влизат в ММА клетката в събота

Девет зрелищни двубоя по ММА ще се проведат тази събота под Тепетата. Битките, сред които една международна среща, ще се играят в новата спортната зала на Пловдивския университет. Входът за гала-вечерта е 15 лева, като събитието е посветено и на благотворителната кауза за набиране на средства за лечението на болния от левкемия баскетболист Васил Бамбурски. Това съобщи един от организаторите на турнира – Иван Запрянов. По думите му в залата ще бъдат поставени кутии за дарения и зрителите ще бъдат призовани да пратят дарителски SMS-и.

Турнирът ще започне в 20:30 часа. Срещите ще са в 3 рунда по 5 минути. В битките ще участват много местни бойци. Сред тях са пловдивчаните Виделин Видев и Сюрен Борисов. В клетката ще влязат още хасковлията Александър Петков, пазарджиклията Христо Йорданов, Варадин Попов от Пещера и Ивайло Георгиев от Стара Загора. Международното попълнение пък е Зоран Витанов от Македония, който ще се изправи срещу столичанина Станой Табаков. Организаторите обещават, че бойците ще предложат зрелище жадувано от публиката. Те посочиха, че умишлено са изправили местни бойци срещу равностойни техни съперници и са задали ниска цена на билетите с опит да привлекат повече хора.

Самбистът Запрянов посочи, че ММА не е на нужното ниво в Пловдив, тъй като липсват условия за тренировка. Грях е толкова голям град да не развива този особено популярен спорт, особено като се има предвид агресията по улиците. Затова искаме да привлечем младежите, които да влязат и да се докажат в залите вместо да се бият по дискотеките, посочиха организаторите. Затова билетът е на достъпната за всеки цена от 15 лева. В публиката се очаква да присъстват и Серафим Бързаков и Красимир Кочев.

Българите сме много корави – издържаме и да ни бият, и ние да бием. За победа обаче са нужни още ловкост и хитрост. Това заяви на свой ред боецът Станой Табаков. Той посочи, че за първи път ще срещне опонента си на арената в събота, но няма да го подценява. Боецът посочи, че освен страстта към спорта, допълнително го мотивира факта, че ще представи България в международен двубой.