Менда Стоянова: Не искам и мен да замерят с домати

Животът

23-07-2013, 12:31

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Бюджетът е по-важен от изборния кодекс

"Бюджетът е по-важен от изборния кодекс, засега не виждаме друг законопроект, който да има такава важност." Така бившият зам.-председател на Народното събрание и шеф на парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова обясни мотивите на депутатите от ГЕРБ да отидат на работа само по тази причина.

"Аз лично не искам да ме замерят с домати, не съм корумпирана, не съм свързана с кръгове и не желая този парламент, който няма доверието на хората да го легитимирам с моето присъствие там", заяви Менда Стоянова в отговор на въпрос защо партията отсъства от пленарните заседания. "Нито сме оглавили протеста, нито сме го предизвикали, нито сме го платили", каза още тя.

В интервю за БНТ Стоянова коментира, че няма основания Бюджет 2013 да бъде актуализиран и правителството избързва с това си решение. Според Стоянова решението на кабинета "Орешарски" не лежи на сериозни анализи на финансовото състояние на страната и е знак, че управляващите възнамеряват да направят нерегламентирани харчове на държавни пари.

За пръв път се прави актуализация на бюджета, преди да са обявени резултатите от изпълнението му към средата на годината, подчерта Менда Стоянова.