Светът полудя по кралското бебе

Балони, букети и футболни фланелки за бебето на Кейт

Раждането на новият британски принц предизвика очаквана еуфория не само на Острова, но и навсякъде по света. Момченцето на Кейт и Уилям притегли като с магнит хиляди британци, окупирали улиците пред болницата и Бъкингамския дворец, жадни да видят наследника на короната или да научат някоя нова пикантна новина около първите му часове на бял свят. Реакциите към раждането му бяха най-разнообразни, от напълно тривиални до впечатляващо колоритни.

 

"Как може да не сме развълнувани? Все едно се е родило наше собствено дете", сподели възрастна двойка през репортерски екип на вестник "Гардиън". Друга жителка на Острова изказа разочарованието си, че детето не се оказало момиче. Реакцията си тя обясни със симпатиите, които навремето е хранила към принцеса Даяна. "Някак си ми се виждаше неизбежно бебето да се окаже момиче", добавя през смях тя.

 

В Япония дори поднесоха празнични балони и букети пред статуите на Кейт и Уилям в музея на Мадам Тюсо в Токио. "Много се надяваме тримата да ни посетят, когато напуснат болницата", сподели пред камерите местна посетителка. Министър-председателят на страната Шинзо Абе също изпрати своите поздрави към щастливото семейство.

 

В Австралия хората спекулират около името на новият принц. Сред най-интересните предположения бяха Александър, Спенсър и класическото Джордж.

 

Китайците, от своя страна, смятат, че смесената кръв на наследника ще му позволи да се почувства по-близък до народа, ако някой ден седне на английския престол.

 

Чичото на Улиям и брат на покойната принцеса Даяна, граф Спенсър, също не пропусна да сподели радостта си от щастливата вест. "Чувстваме се толкова облекчени, наистина се радваме за тях", казва с усмивка графът. "Баща ми винаги обичаше да ни разказва как Даяна се е появила на бял свят в един горещ юлски ден през далечната 1961 г. Днес ставаме свидетели на друг такъв щастлив летен ден."

 

Подаръците за малкия принц също не закъсняха. От Астън Вила подготвиха специална фланелка с клубните цветове, на която е изписано "Негово Кралско Височество" и номер "1". Както е известно, херцогът на Кеймбридж е отявлен фен на бирмингамците, а от отбора се надяват, че той умело ще възпита сина си с техните традиции. "Поздравления за херцога и херцогинята на Кеймбридж. Още един фен на Астън Вила се появи на бял свят", се казва в съобщение под снимката, която клубът публикува в Twitter.

 

В по-късно изявление дворецът Кенсингтън съобщи официално, че Кейт и бебето се чувстват добре. "Принц Уилям и съпругата му са благодарни на персонала на болницата за помощта и грижите по време на раждането", се казва в официалното обръщение. И трите кралски особи се чувстват добре.

 

"Бихме искали да благодарим на персонала и на цялата болница за огромната помощ, която ни оказаха. Знаем, че бяха много заети, затова благодарим на служители, пациенти и посетители за тяхното разбиране", допълнили щастливите родители.