Ограбиха 15 лв. и телефон от дядо, чупят му 8 ребра

Крими

23-07-2013, 14:03

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

23-годишният нападател остава в ареста

Илия Радев, един от двамата млади мъже, обвинени, че ограбили брутално възрастен мъж от с.Смолница, Добричка община ще продължи да пребивава в ареста, след като днес Варненският апелативен съд потвърди законосъобразността на задържането му под стража, съобщават от пресслужбата на съда.
В началото на юни тази година, възрастен мъж сигнализирал в полицията, че бил брутално нападнат и ограбен от двама млади мъже.
Дядо Марин живеел в края на селото и в началото на вечерта на 6 юни бил нападнат от пийналите приятели Илия Радев и Васведин И. Вторият обвиняем по това дознание бързо преодолял съпротивата на стареца и с няколко удара в главата го съборил на земята. Продължил ритници по тялото, докато Илия търсил парите му. Бруталното насилие завършило с грабеж на 15 лева и мобилния телефон на възрастния човек. Близките на Марин го отвели във варненска болница, където установили 8 счупени ребра и рани по лицето и главата.
Наказанието, което законът предвижда е тежко – от 5 до 15 години затвор. Определението, с което е потвърден първоначалния арест на Илия Радев, обвинен за грабежа на възрастен мъж от с.Смолница е окончателно.