Раздават ваучери за декодери от 1 август

Списъците са в пощенски станции, публикувани на интернет-страницата на АСП

Първият етап от раздаването на ваучери за декодиращи устройства стартира от 1 август 2013 г., съобщиха от Агенцията за социално подпомагане (АСП).

Списъците на тези, които имат право да получат такива ваучери се намират в пощенски станции, публикувани на интернет-страницата на АСП. Информация за пощенската станция, в която ще се раздават ваучерите, гражданите могат да получат в съответната дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес на правоимащите.

Тези от тях, които нямат възможност да приемат цифрова телевизия чрез своите телевизионни приемници, трябва да подпишат декларация, която ще им бъде предоставена в пощенските станции, преди получаването на ваучера.

При получаването му гражданите трябва да представят лична карта или паспорт.

Ако не могат да посетят лично пощенската станция, те могат да упълномощят друг, който да получи ваучера вместо тях.

Важно е получателите да знаят, че не трябва да се нарушава целостта на ваучера.
След като Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията приключи втората тръжна процедура за доставка на декодери и информира Агенцията за социално подпомгане, ще започне и вторият етап на раздаване на ваучерите.

Той се отнася за общините в Северен централен район, с областни градове Велико Търново, Габрово, Разград, Русе, Силистра

Югозападен район, с областни градове Благоевград, Кюстендил, Перник.

Югоизточен район, с областни градове Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол.

Софийска област и град София, с изключение на общините, обслужвани от дирекция "Социално подпомагане" - Оборище.