Областният управител на Добрич се отчете за първия месец от мандата си

Мисия Добрич

23-07-2013, 16:32

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

На 24 юли, се навършва един месец от встъпването в длъжност на Областния управител на област Добрич Недко Марчев. По този повод от пресцентъра на Областна управа изпратиха до медиите отчет за свършеното от него за този период.
През изминалия месец работната програма на Областния управител бе фокусирана върху работни срещи и заседания на местно и национално ниво; проверка на граничните контролно-пропускателни пунктове – Кардам и Дуранкулак; приети и изслушани общо 55 граждани, на които са дадени конкретни отговори и указания за последващи действия; подкрепа на местни и национални кампании.
Под председателството на Недко Марчев в края на миналия месец се проведе редовно заседание на Областния съвет за развитие, на което бе приета Стратегията за развитие на област Добрич 2014-2020 - рамков документ, който приоритизира нуждите на областта в следващия програмен период и същевременно набелязва насоките за развитие. Областният управител инициира на 12 юли работна среща с кметовете, на която бе информиран за състоянието на реализиращите се приоритетни проекти в осемте общини.
В рамките на своя първи приемен ден Областният управител изслуша 14 граждани. Пред него бяха поставени въпроси, които касаят разпореждане с имоти; частичен ремонт на пътя от с. Методиево до Добрич; някои такси на територията на областния град; предложение за изграждане на детска площадка в кв. „Изгрев" в Добрич, както и други от частен характер.
През изминалия едномесечен период Областният управител Недко Марчев е дал 6 интервюта и 3 брифинга за журналистите от област Добрич.
Основните акценти от публичната дейност на Областния управител и ръководената от него институция, са публикувани в 18 информационни материала на интернет страницата на Областна администрация Добрич.