Ексклузивно в SL: Eто кой ще управлява ЦСКА!

Спорт

23-07-2013, 18:05

Автор:

Васил Хаджийски, Sportline.bg

Всичко от Автора

Верни "кучета" на Томов и никакви англичани в "Лира Инвестмънт"

Млади социалдемократи, вършещи черната работа на Александър Томов, ще са практическите собственици на ЦСКА след одобрението на КЗК, научи Sportline.bg. Kaкто по-рано днес съобщихме Лупи е излъгал най-безочливо когато обяви "Лира Инвестмънт" за британски инвестиционен фонд.

"Лира инвестмънт" не желае да остане за постоянно мажоритарен собственик на ЦСКА. От цялата сделка тези хора няма да спечелят нищо. Просто ще искат да си върнат разходите. В "Лира инвестмънт" участие имат англичани, французи и българи", заяви преди седмица Томов.

Директор на "Лира Инвестмънт" е Александър Томов, сочи справка в търговския регистър на Люксембург. За този факт Sportline.bg съобщи по-рано днес. Останалите са Димитър Митев и Калина Богданова, сочи още справката. Не се залъгвайте, те не са бизнесмени, а верни "кучета" на Томов. Митев е политолог, протеже на Томов. Отскоро участва в движение "Българска пролет", което се роди покрай протестите.

Другият служител на Томов в ЦСКА е новият член на Управителния съвет Вехби Малкоч (на снимката долу). Секретарят на Лупи беше представен като млад експерт, завършил в Холандия. От снимката по-долу може да прецените нормално ли е той да надзирава легендите Петър Жеков и Димитър Якимов. Така ЦСКА продължава да се управлява по принципа на шуробаджанащината. Единствено бяха сменени изпълнителите - вместо Венци Живков е Димитър Митев, а Малкоч наследява Георги Павлов - Атлета.

На практика Лупи е задвижил яка схема, за да вземе ЦСКА, в която той е единственият играч. Няма никакви бизнесмени и реки от пари, с които да се стабилизира клубът. Лорънс Дейвис няма нищо общо със собствеността на клуба. Целта е "Лира Инвестмънт" на практика да препродаде клуба. Томов си е направил сметката. Пускайки на пазара 6 500 000 акции по 5 лева, той ще гушне над 32 милиона лева. Предполага се, че част от тях ще отидат за "Титан", които все още не са скъсали с ЦСКА. На това се дължат и своеволията на Калоян Стоянов от вчера. "Титан" просто са предпочели да се скрият от светлината на прожекторите, защото осъзнават, че трудно някой ще купи клуба от тях, предвид очернения им имидж.

Още спортни новини тук