Стартира Международен фестивал по тенис на маса "Албена 2013"

Спорт

24-07-2013, 11:17

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Близо 800 са състезателите и гостите на фестивала

В Албена днес се открива 15-я Международен фестивал "Албена 2013".
До 28 юли в спортната зала на Албена ще се съберат над 800 спортисти и гости от цяла Европа. Единственият по рода си форум на континента който дава среща на 3 възрасти - деца и юноши, професионални състезатели и ветерани предлага възможност на всички желаещи от най малка състезателна  до преклонна възраст да присъстват на едно незабравимо събитие.
Фестивалът ще започне със срещи в групи при ветераните. На следващия ден след обяд от 14.00 започват срещите в групи от майсторския турнир,а в петък след обяд започват срещите при децата и юношите. В събота са срещите по двойки и елиминациите при майсторите. В неделя от 9.30 са всички финали.
Целият елит на българския тенис на маса е заявил участие както и много класни състезатели от Румъния, Русия, Турция. Сърбия, Беларус, Украйна, Молдова и гости Полша, Германия и Австрия. Специален гост ще бъде легендата на българския спорт Иван Стоанов и неговия син - Нягол, който е шампион на Италия и играе в италианския национален отбор при мъжете.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен