Ученик от Математическата спечели айфон в конкурс на данъчните

Мисия Бургас

24-07-2013, 12:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

17-годишният Миладин Дончев участва в кампанията на НАП с видео

17-годишният Миладин Дончев от ПМГ "Акад. Н. Обрешков" в Бургас спечели първо място във визуалната категория на конкурса "Данъците, без които не можем".

Toй получи награда – айфон, която му бе връчена от директора на ТД на НАП Бургас Румен Шарпов с пожеланието да бъде винаги съвестен данъкоплатец и да поставя обществените интереси над личните.

Миладин Дончев оцени инициативата на НАП и МОН като много интересна и полезна. "Посланието, което отправих чрез видеото си е да бъдем отговорни, а част от тази отговорност е свързана с плащането на данъците и осигуровките, които дължим", каза още младият математик. 

Конкурсът "Данъците, без които не можем" бе част от образователна кампания на НАП "Влез в час с данъците", която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма "Глобални библиотеки". В рамките на инициативата, през учебната година служители на НАП Бургас проведоха над 140 учебни часа с ученици от бургаски училища на възраст между 14 и 18 години.

Конкурсът имаше две категории – текстова и визуална. Наградите, за които се състезаваха участниците бяха смартфон, таблет и електронен четец.

В рамките на шест месеца всички онлайн феновете на специалната страница на кампанията във фейсбук имаха възможност да прочетат полезна информация относно това кога трябва да започнат сами да плащат здравните си вноски, значението на касовата бележка, кога декларираме пред НАП доходите си.

Всеки фен на страницата може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата в кратки блиц интервюта.