13 години затвор, заради гавра с 80-годишна

Крими

24-07-2013, 16:25

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

За 6 часа обаче не получил ерекция

Окръжният съд в Добрич потвърди наложеното от Районния съд в Генерал Тошево наказание - 13 години затвор при първоначален строг режим на 47-годишният Андон Сл. Илиев, който бе съден за посегателство над възрастна жена. Насилникът трябва да изплати на жертвата си обезщетение от 12 хил. лв. за нанесени й неимуществени вреди, съобщават от съда.

Мъжът е признат на първа инстанция за виновен по обвинение, че на 27 ноември м.г. след като разбил вратата, влязъл в дома на 80-годишна жителка на Спасово. Жената живеела сама и във фаталната нощ си била легнала в кухнята, когато около полунощ чула шум отвън и останала изненадана, когато намерила входната си врата отворена. Докато тя се приближавала към вратата Илиев я блъснал и отворил широко, като хванал жертвата си. Със сила и удар в гърба я накарал да влезе навътре в къщата и да изгаси осветлението. Завлякъл жертвата си в стая с легло, където започнал да й дърпа дрехите, а жената се молела, като призовавала насилника да не й прави нищо, защото може да му е майка.
Това ядосало още повече Илиев, който заявил, че дошъл да я убие и започнал да й нанася удари по главата с юмруци, а после я хванал за врата с две ръце и започнал да я души. Пенсионерката останала в безпомощно състояние, като извергът се гаврил с нея около 6 часа. Като не успял да получи ерекция, а видял, че се съмва, Илиев станал и си тръгнал. Като се посъвзела, жертвата на насилника потърсила помощ у съседка и била извикана полиция.
Направената съдебно-медицинска експертиза на Илиев показала, че той няма психични отклонения, но е емоционално нестабилна личност, но е бил наясно с действията си. Алкохолното опиянение, в което е бил в момента на престъпление, също не му е пречило да разбира какво върши, сочи още експертизата. Илиев е поискал Въззивният съд - Окръжен съд Добрич, да му намали наложената присъда, заради пълните му самопризнания по делото, но състав на съда потвърди наложеното наказание, защото смята, че не са налице обстоятелства, които да смекчат вината му. Решението на Окръжен съд – Добрич, е окончателно.