Ексклузивно в SL: ЦСКА отново пред фалит!

Спорт

24-07-2013, 16:30

Автор:

Васил Хаджийски, Sportline.bg

Всичко от Автора

Този път няма да има спасение за 31-кратния шампион

ЦСКА отново е пред фалит! В клуба не е вкаран нито лев през последните два месеца. Въпрос на дни е на "Армията" отново да стане страшно. Просрочени са редица задължения, които на този етап не се вижда как може да бъдат платени. Самият Александър Томов наскоро призна, че в клубната каса няма нито лев. Лупи няма как да покрие 10-те милиона дългове - ангажимент, който пое към "Титан". Затова тръгва по старата схема, с която ЦСКА беше доведен дотук - разсрочване на задълженията. Поради това Димитър Борисов и Иво Иванов също са отказали да изпълняват своите ангажименти по предварителния договор. Така ЦСКА е изправен пред абсолютен колапс. От УЕФА вече са готови да вземат мерки. Евроцентралата готви ревизия, след която ще последва отнемане на точки. Следващите процедури са познати от сагата, разразила се допреди две седмици - влизане на синдик и обявяване в несъстоятелност.

Българските институции също са готови да направят проверка. Тя се налага заради неплащане на заплати на служителите. Те са на сухо от цели 7 месеца.

Единственият начин в клуба да влязат пари е от прословутото пускане на акции на борсата. За това в момента на пълни обороти работи изпълнителният директор Александър Тодоров. Той прави всичко възможно да форсира максимално нещата преди да е гръмнал балона. За негово нещастие операцията е юридически невъзможна според експерти.

Александър Томов също е в нокаут. Той се е надявал да изкара 5 милиона лева чрез фирмата си "Лира инвестмънт", които да се платят като комисионна за посредничество при продажбата на акциите. Възможно е дори политикът да се откаже от предварителния договор с "Титан" и да върне клуба на пернишките бизнесмени.

Още спортни новини тук