Николай Радев: Избрали сме екипа на Областна управа, чакаме отговор

Мисия Пловдив

24-07-2013, 17:06

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протести срещу Радев, бил масон в ложата на Гергов

Каймаканов аут, Николай Радев става областен

Трябва да се търси диалог е протестиращите

Областната организация на БСП в Пловдив е издигнала и предложила на националното ръководство на партията целия екип за управлението на Областната управа в Пловдив, заяви Николай Радев, предложен за областен управител на мястото на Венцислав Каймаканов, предава Фокус.

Радев коментира, че кандидатурата му е издигната още преди две седмици, а предложението е изпратено на националното ръководство. Все още обаче няма отговор. За негови заместници са предложени Атанас Петков и Иванка Петкова.

По думите на Радев не се е влизало в конфронтация с ръководството и няма поставяни ултиматуми. Но БСП Пловдив продължава да не е съгласно с назначението на Каймаканов и държи на становището си, че след като има избрани 8 депутати в 42 НС, ръководството на областната управа трябва да е тяхно. ДПС в града няма нито един мандат и няма как да искат да управляват града. В това отношение мнението на БСП съвпадна с това на протестиращите пловдивчани, без съзнателно да са водили разговори с когото и да е от тях, уточни Радев.

Снощните сблъсъци с полицията можеше да бъдат избегнати, ако не беше грешката с извеждането на депутатите, коментира ситуацията в страната той. Има една част протестиращи, които търсят провокации и сблъсъци и които са материално и морално стимулирани, но има и голяма част от тях, които са разумни. Трябва да се търсят начини да се води диалог с тях, категоричен бе Радев.