Комунистите с кръв пазят властта, смята Бойко Борисов

Така коментира поведението на БСП председателят на ГЕРБ

Комунистите са свикнали с кръв да взимат властта, с кръв да я пазят. Това е столетница с много тежко минало.

Така коментира поведението на БСП председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Искам на тези доста нагли хора още веднъж да кажа, че нямаме абсолютно нищо общо с тези протести. Те са спонтанни, те са на симпатизантите на всички партии, включително и на БСП симпатизантите са на протеста, защото тези хора с безумните си назначения, с желанието си да фалират държавата, с желанието си да крадат и то по най-безобразния начин, просто отвратиха всички", каза Борисов в предаването предаването "Това е България" на радио Фокус.

По думите му Пламен Орешарски е една кукла на конци. Според Борисов премиерът ще остане в историята като министър-председателя, бил най-кратко време марионетка на някого.

"България замина в сегашния й вид - просто за най-голямо мое съжаление имиджът, който градихме толкова години, да работят всички фондове, да ни хвалят, да се вдигат кредитните рейтинги на „Стандарт енд Пуърс”, на „Мудис”. Сега щом Европейската комисия се занимава, щом посланиците на големите държави един подир друг дават изявления за положението в България и то само един месец и половина няма, откакто са взели властта. Досега такова чудо никога не е било – да няма един ден желание народът да ги търпи тези хора", допълни Бойко Борисов.