Добро утро, идва голяма жега!

Мисия Пловдив

25-07-2013, 06:30

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Какво, къде, кога днес в Пловдив

В цялата страна ще настъпят истински летни горещини. През деня ще е слънчево, след пладне горещо, с максимални температури между 31° и 36°, в София 31 - 32°, в Пловдив до 33 градуса.

Слънчево ще е и на морето. Температурата на морската вода е 24° - 26°.

В планините ще бъде топло. През следващите дни времето ще бъде слънчево и горещо, максималните температури ще са между 31° и 36°.

На 25 юли през годините:

1878 г. — В Пловдив излиза първият брой на вестник Марица, първият български вестник след Освобождението с издател Христо Г. Данов.

1946 г. — Правителството на Княжество България внася в Народното събрание законопроект за референдум за премахване на монархията и за създаване на народна демократична република.

1973 г. — Изстрелян е съветският космически апарат Марс 5, който достига планетата Марс през февруари 1974 г.

1978 г. — В Англия е родено първото в света бебе заченато ин витро.

1984 г. — Светлана Савицка става първата жена-космонавт, излязла в открития космос.

Какво, къде, кога в Пловдив днес

Кметът Иван Тотев и представител на Програма „Красива България” ще дадат старт на ремонтните дейности на къща „Клианти” в Стария град.

Проектът се финансира по програма “Красива България”. Общият бюджет е 299 506 лв., от които съфинансирането на община Пловдив е 199 531 лв.

В 10 часа в съда започва делото срещу подсъдимия Осман Д. Срещу него е повдигнато обвинение по НК. На 12.03.2012 г. на главен път, между  Садово и с. Поповица, при управление на товарен автомобил „ Рено ” с прикачено полуремарке, е нарушил правилата за движение и причинил смъртта на четирима души от Поповица.

Медицинският университет – Пловдив е домакин на заседанието на Съвета на ректорите в България. 52-мата ще бъдат посрещнати в Пета аудитория на Аудиторния комплекс.

В дневния ред на заседанието основен акцент ще бъде оперативната програма «Наука и образование за интелектуален растеж» 2014-2020 като основните приоритети и проблеми ще бъдат представени от министъра на образованието и науката професор д-р Анелия Клисарова, дмн. На форума ще се обсъжда и новият Закон за висшето образование, както и проектът за Закон за иновациите и бъдещи промени в Закона за развитие на академичния състав.

Втори ден продължават прослушванията за музикалното шоу X Factor. От 09:00 часа, който мечтае да стане новата звезда на България, може да изпробва своя талант в Новотел Пловдив пред „комисията” на X Factor.