Старица, пребита от дъщеря си, стене в болницата: Ще ме убие

Животът

25-07-2013, 11:55

Снимка:

smolyanpress.net

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Откриха баба със счупени крака в реката край село Арда

Една потресаваща история!

81-годишна старица лежи цялата в рани в смолянската болница, стенейки, че е пребита от дъщеря си, заплашила я, че ще я убие, пише smolyanpress.net.

Шефике Рамаданова бе открита в понеделник вечерта в реката в смолянското село Арда. Сигналът на тел.112 е подаден към 22, 20 ч. от хора от обслужващия персонал на хотелски комплекс на грък наблизо, които минавали по мост и чули викове за помощ. Жената е паднала от 2.5 метра от мост, който е на 40 метра от къщата й в посока към махала Гудевица, каза кметът на селото Недко Юруков.

Тя е откарана в болницата в Смолян със счупен на две места крак, много охлузни рани по главата и натъртвания по тялото, но без опасност за живота й.

Дъщеря ми Захарина ме би за пари. Удря ме с дърво и леген навсякъде по тялото. Би ме по главата и не виждам сега. Вътре в къщата ме би, после отвън. Душеше ме, вика: ти няма иначе да умреш освен да те убия. Казва, че ги крия парите от пенсията, а взимам 100 лв. Но аз плащам ток, вода, не крия парите. Тя пуши и постоянно ми взима пенсията. Избягах от нея навън, спънах се в камък и паднах в реката, разказа старицата.

По думите й дъщеря й я пребивала редовно от две години и не я оставяла да спи, за да работи. Преди това Захарина живяла по квартири в Смолян, но все я гонили, спяла при мъже и накрая на улицата постилала вестници, казва майка й.

Старицата има четири деца. Откакто е в болницата никой от роднините й не е идвал да я види и няма кой да подпише документите за съгласие за манипулации, казаха от отделението. От селото разказват, че Захарина е конфликтна, често идвала полиция и чували кавги и побои в къщата. Полицията изяснява случая.

На разпит 61-годишната Захарина Касабова отрича да е била майка си.

Старицата е със средна телесна повреда. Бабата казва, че са скарали с дъщеря й и излязла навън на разходка, на връщане по моста, който няма парапети, се спънала и паднала в реката. Съдебно-медицинска експертиза ще прецени дали нараняванията й са от насилие или от падането в реката.Ако съберем доказатества ще повдигнем обвинение, но към момента нямаме такива, заявиха от Окръжна прокуратура – Смолян.

Захарина стана известна преди години покрай сина си Николай Касабов/24 г./, който се прочу като рекордьор с над 100 кражби още като непълнолетен. Николай е познат на полицията от 1997 г. и според пребитата старица Захарина го е карала да краде. Сега той живеел в София.