Грешките на Фидосова бяха свързани с кадруването, обяви Велчев

ГЕРБ щяла да участва в разискванията на всички въпроси, поставени от протестиращите

"Грешките на Искра Фидосова бяха свързани с кадруването", с опита за кадруване, заяви депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев.

"Не мога да кажа колко души тя е назначила, но явно е, че е имало обаждания към администрацията, министри, към ръководители на държавни агенции. И тефтерчето на Филип Златанов показва нещо такова", добави Велчев.

Знае се реакцията на лидера на ГЕРБ, която последва по отношение на Искра Фидосова. Когато председателят на ГЕРБ е убеден, че са нарушени правилата и морала, тогава се взимат адекватни мерки, каза още депутатът. Той подчерта, че Искра Фидосова е работила добре като депутат и председател на правната комисия в 41-то народно събрание. Според него няма други хора от ГЕРБ, които трябва да си тръгнат заради написаното в тефтерчето на Филип Златанов.

Велчев обяви още, че ГЕРБ няма да присъстват по време на разглеждането на всички точки в дневния ред на парламента. "Ще влизаме там, където ще се разглежда Изборният кодекс. Бихме участвали и в разискванията по въпроси, отнасящи се за социалната сфера. По всичко, което се повдига като въпроси от протестиращите, ние ще участваме и в комисии, и в пленарна зала." Да влезем в зала и да променим 82 закона, защото на някой му е скимнало да раздели едно министерство на две, това отговаря на приказката "залудо работи, залудо не стой", смята той.