Ботев (Пд) ще гази Жрински (Мостар) към Европа

Спорт

25-07-2013, 13:53

Автор:

Sportline

Всичко от Автора

Мъри хвърля героите от мача с Левски, Веско Минев с травма

Ботев (Пд) излиза днес с всичко най-добро, с коеторазполага в редиците си Станимир Стоилов. "Жълто-черните" са крайно мотивирани да минат като валяк през босненския Жрински (Мостар) по пътя към Европа. Срещата е с начален час 20,30 на стадион "Лазур" в Бургас. Първият двубой в Босна и Херцеговина завърши при резултат 1:1, като "канарчетата" изпуснаха да поедят съперник асина стадион "Бели брег". Треньорът на пловдивчани Станимир Стоилов смята да заложи на героите от мача със "сините" попътя към класирането на тима затретия квалификационен кръг на Лига Европа, където съперник ще е германският Щутгарт. Единствената промяна пък от първия мач в Мостар ще е отсъствието от стартовия състав на бразилеца Вандер Виейра, който остана резерва срещу Левски, но счупи дясната си ръка в края на дербито със "сините". Играчите на Стоилов знаят добре то какво значение е за тях този мач и са уверени в победата днес. Шефовете на тима предупредиха футболистите да не си вирват много носовете след победата над Левски, защото ги чака важен двубой срещу Жрински. Станимир Стоилов закри тренировката преди мача, като най-вероятно на нея ще се обиграват заучените положения. Не е тайна, че това са едни от скритите козове на "жълто-черните".

На вратата на Ботев (Пд) ще застане безспорният №1 Адам Стаховяк. Полският страж се представя много силно и благодарение на неговите блестящи изяви Ботев (Пд) се поздрави с победа в неделя срещу "сините" от "Герена". Пред него в защит аще действа карето Йордан Христов, Бобан Грънчаров, Сивард Спрокел и капитанът Веселин Минев. Близнака е с болежки, но се очаква да стисне зъби и да изведе съотборниците си по пътя към победата срещу босненците. Двойката вътрешни халфове ще са Борис Галчев и чехът Томаш Иршак. Двамата също са много постоянни в изявите си и контролират случващото се на терена пред защитната четворка. Звездата на Ботев (Пд) Тодор Неделев ще вършее по дясното крило, а холандецът Ромарио Кортзорг, който вкара гола за 1:1 в Мостар, ще нахлува отляво. Двамата умеят много добре както да центрират, така и да влизат навътре към централните защитници. Може да се каже, че Ромарио и Неделев са най-опасните в редиците на Станимир Стоилов. Мариян Огнянов ще се изявява като фалшива деветк, а Абел Анисе ще е зад него, като дваматапостоянно ще си сменят местата. Това е тактиката, която в последните мачове практикува Ботев (Пд). Станимир Стоилов ще бъде лишен от услугите на оперирания лидер и голмайстор на отбора Иван Цветков и Вандер Виейра, който е с фрактура на десния лакът. Валери Домовчийски пък е наказан заради несправедливото си изгонване в първия мач в Босна и Херцеговина, а последното ново попълнение Георги Сърмов няма право да играе, тъй като не е картотекиран в УЕФА.

Гостите от Жрински (Мостар) също няма да правят големи промени в стартовите си 11. Треньорът на босненците Бранко Карачич ще сложи на вратата опитния страж Дуйкович. Карето пред него ще е отдясно Бъркович, в средата Раделич и Аничич, а вляво Кантар. На левия бек идва промяната на Жрински, след като Стойкич получи червен картон в предния мач между двата тима. В средата на терена Карачич ще направи една смяна като в игра ще хвърли младия Миличечич на мястото на Савич. До него като втори опорен халф ще е Църнов. По крилата ще оперират Симеунович и Муминович, а зад нападателя Попович ще се включва Джурич.

 

Още футболни новини тук