"Безплатен билет" за автогарата

Стара Загора Лайф

25-07-2013, 13:58

Снимка:

Организатори

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

„БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ” е проект, който има за цел да превърне пространството на автогара Стара Загора в средище на съвременното изкуство в периода от 1 до 31 Август 2013

Изборът на мястото не е случаен. Гостувайки на автогарата-комуникативно пространство с голям поток от пътуващи,проектът ще направи изкуството по-достъпно за хората и ще създаде добра среда за престоя на чакащите.Целта на проекта е да ангажира вниманието на посетителите и да направи времето на техния престой по-интересно и комфортно.Това ще даде достъп на пътуващите да се докоснат до съвременното изкуство.
Освен това идеята на проекта е да се създаде иновативна обща инсталация в пространството на автогара Стара Загора от произведения на утвърдени и млади автори от България и Полша. Те ще представят работите си,като дигитален печат, инсталации и видео произведения.
Крайният резултат от творческата работа в сградата на автогара Стара Загора ще допринесе за популяризиране на мястото като едно алтернативно пространство за културни практики.
Участниците в проекта:ИСКРА ИВАНОВА,АТАНАС ТОТЛЯКОВ,ТРИФОН КАЛФОВ  КРАСИМИРКАРАБАДЖАКОВ,ИЛИЯН ЛАЛЕВ,ЙОАННА ТИЕЛЕ,АРТУР ХЖАНОВСКИ,ЮСТЪНА ЯКУБОВСКА,ДОМИНИКА ВАЙБЕРГ,АЛИЦЯ РЪНКИЕВИЧ,МАЦИЕЙ ЗДАНОВИЧ,КАТАЖЪНА МАЙСНЕР,ЕЛИНОР ВУСЕР.
Изложбата ще бъде открита на 1-ви август 2013 от 18.00 часа,на автогара Стара Загора.
Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и съдействието на „ОМ -отворена,положителна медия“.